Wanaka
5 december 2024 - Wanaka, Nieuw-Zeeland
De een verzamelt postzegels, de ander douwe egberts punten.
Ik ben op het moment fanatiek verzamelaar muggenbulten.🦟🪰
In m'n eerste blog schreef ik dat ik nog terug zou komen op waar ik dan wel goed in ben. Nou, ik ben erachter. Hierin.
Ze zitten op m'n onderarmen, polsen, handen, tussen m'n vingers, onderbenen, knieën, enkels, bovenkant én onderkant voeten, achter m'n oren, in m'n nek, zelfs m'n kaaklijn moet eraan geloven (alhoewel deze nu meer op een dubbele onderkin lijkt..) ik heb eens ooit een programma gezien over extreme. Mensen die zichzelf tot in de extreme botoxen, tatoeëren of van dat soort fratsen. Er was toen ook een man bij die zoveel mogelijk op een hagedis wilde lijken, of een schildpad.. ik weet t niet meer precies. Zag het eigenlijk ook niet goed wat het moest zijn, maargoed ieder z'n ding. Hij had zich onder andere, allemaal bulten onder, waar eigenlijk wenkbrauwen zouden moeten zitten, laten maken. Nou als deze meneer schildpad mij nu tegen zou komen, zou die stinkend jaloers zijn 😉
Maargoed, terug naar de pyjama broek.
Aangekomen in queenstown dinsdagavond, een goede zeepsessie in de douche genomen. Alle vieze was de machine in en ik was weer ready to go 😅😊
Woensdagochtend rustig aan opgestart en de huurauto opgehaald.
Ff wennen weer, links, waar normaal de richting zit is het bij deze auto de ruitenwisser en t is n zeer gevoelige rem. Dus bij de eerste beste poging om te remmen zat ik al met de muggenbult verzameling tegen de voorruit. Maargoed, rustig aan.
Koers richting wanaka. Een ontzettend mooie rit trouwens!
In wanaka de middag gespendeerd, rond 16u veranderd het weer en is het regen.
Ben nog naar een vrij grote supermarkt gegaan, ben geen shopper (krijg daar vaak slechte zin van) maar vind het wel altijd leuk om in het buitenland in de supermarkt rond te neuzen. Kijken wat voor dingen ze daar hebben. In Frankrijk heb ik mij bijvoorbeeld eens staan te vergapen (en kwijlen) aan de hoeveelheid soorten kaas die er lagen.
Het blijft regenen, en besluit om in het hostel (een zeer fijn en schoon deze keer!) Wat te eten te maken, op de bank te ploffen en wat te lezen, beetje praten met m'n kamergenote (een meid uit Canada) muziek te luisteren en foto's te kijken.
Morgen weer n nieuwe dag.
Donderdag
Aangezien ik voor de verandering al geruime tijd wakker lag, om 5u stilletjes opgestaan, en richting roy's peak gereden. Ik dacht, fijn ik ben vroeg... om half 6 was er al bijna geen parkeerplaats meer te vinden daar. 🤔🤨Gelukkig heb ik een kleine auto dus toch nog ergens tussen kunnen frotten.
Blijkbaar is het een hipe om deze tocht snachts te starten, in een lichtjesstoet naar boven en zonsopgang op de top te bekijken.
Ik kwam dus halverwege omhoog lopen al een behoorlijke stoet tegen die op terugweg naar beneden was.
En warempel, suzan&freek! 😅
Die waren dus ook al om 03:00 vertrokken. In eerste instantie liep ik ze zo voorbij 🤭🙈 Was wel even grappig. En hoe toevallig! Ze herkende mij niet direct. Nja, kan gebeuren. 😉
De tocht omhoog is erg stijl, het uitzicht uiteindelijk magnifiek!😍🤩
Kwa weer een fantastische dag!☀️
Vanmiddag ben ik wat gaan toeren. Een stuk dd haast pass gereden en geregeld uitgestapt om wat te bekijken of een stukje te lopen. Ook hier weer ontzettend mooie uitzichten.
Wat ik apart vind, hier staat de kerstboom en kerstversiering midden in de zomer dus.. ook de kerstnummers op de radio klinken toch n beetje vreemd als je een 'winterse' kerst gewend bent.
Maargoed, eerst is bij jullie de sint aan de beurt😃
Een hele fijne pakjesavond gewenst mensen! 😘

Je merkt aan alles, dat je ontzettend geniet.
We kijken weer uit naar je volgende verhaal
Suzan & Freek herkende jou niet vanwege de muggenbulten natuurlijk! 😉
Zo te lezen geniet je met volle teugen, super 😊👍
En fijn je verhalen te lezen!
Dankjewel 🙏🏼😘
mooi uitzicht😍
Weet je dat je ons echt meeneemt in je verhalen? Heerlijk om van je avontuur mee. Te genieten.
dankjewel! 😘