Mt cook

15 december 2024 - Mount Cook National Park, Nieuw-Zeeland

Zaterdag
Poging 2 om bij het mount cook gebied te gaan lopen. In de rit ernaartoe wordt het slechter en slechter met het weer๐ŸŒง๐ŸŒง... wel een traktatie aan regenbogen! ๐ŸŒˆHeel tof!๐Ÿ˜ƒ
Donkere lucht vรณรณr mij, zon in de rug. Kleine hoop dat de zon met me meegaat maar die laat het op een gegeven moment toch afweten.. helaas.
De lucht voor mij wordt donkerder en donkerder... ik besluit om op een picknick plek even te stoppen en het weerbericht nogmaals te checken.
Er staat nu voor de rest van de dag regen, 111mm... mwa.. en blijkbaar hebben ze de dagtocht die ik vandaag wilde doen daardoor ook dicht gegooid. Helaas..๐Ÿ™
Wat regen vind ik niet erg maar hier heb ik nu eigenlijk weinig zin, krijg die spullen ook niet fatsoenlijk meer droog voordat ik huiswaarts keer dus besluit maar om om te draaien en een stuk terug te rijden.
Gekeken voor een andere wandeling waar t minder slecht weer is.
Uiteindelijk wat gevonden maar het wordt wel tussen de buien door..
Nja, het zij dan maar zo voor vandaag.ย
Voor morgen staat er vooralsnog beter weer voorspelt. Poging 3 dan maar!๐Ÿคž
En anders zal ik toch nog maar een keer terug moeten ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜…

Zondag
Mount cook poging 3.๐Ÿ€
Als ik vroeg wakker wordt door het ochtendlicht weet ik het eigenlijk al, dit gaat m worden! ๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜๐Ÿ˜Š
Tis nog n stukje rijden maar de rit is prachtig!๐ŸŒž Zo anders dan gisteren.
De wandeling is goed te doen, de wind slaat je af en toe wel behoorlijk om de oren๐ŸŒช maar dat houdt deze keer dus wel mn trouwe vakantie vriendjes weg.๐ŸฆŸ๐Ÿชฐ
Omdat het zo open en helder is, een prachtig uitzicht op mount cook en consorten. ๐Ÿ”โ›ฐ๏ธ๐Ÿ—ป
Dankbaar dat ik zo mag afsluiten!๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜‡๐Ÿ™
Om helemaal goed af te sluiten neem ik bij terugkomst in het dorpje een koffie en geheel toevallig hebben ze een joekel van een stuk chocolade taart staan. ๐ŸฐNormaal geef ik er niks om maarja anders moeten ze m straks misschien weggooien. Ook zonde.๐Ÿ˜‰

Dit was m dan!

Zometeen de auto in en richting het vliegveld gaan rijden. Nog 1 nachtje hier op het zuidereiland en dan weer naar huis.
Ik zit nu buiten in de zon, heerijk. Het is goed geweest en vind het ook fijn om weer naar huis te gaan naar toby&willem maar nu, met dit uitzicht en het zonnetjeโ˜€๏ธ op mn gezicht, heb ik totaal geen zin om hier een einde aan te maken.
Man, het was fantastisch!๐Ÿ˜ƒ
Heel blij en dankbaar dat ik dit heb kunnen doen en gedaan heb. Een mooie ervaring, toffe dingen gedaan.
Zo ontzettend mooi hier! ๐Ÿ˜
Lieve mensen, super bedankt voor het lezen,meeleven en de leuke&lieve berichten!โค๏ธ Heel erg dankjewel!!๐Ÿ˜๐Ÿ˜š
Ik ben een gelukkig mens.โ˜บ๏ธ

Zie jullie in Nederland weer๐Ÿซก

Liefs,

Irma.๐Ÿ˜˜

Fotoโ€™s

1. Esther:
    15 december 2024
    Zoo gaaf wat je allemaal weer hebt meegemaakt! Goeie reis terug en dan hoor ik vast nog wel een keertje jouw verhalen live :)
  2. Ellen:
    15 december 2024
    Mooi Irma!! Zo een gaaf avontuur en zoo leuk om jou verhalen te lezen!!๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜˜
  3. Sjannie:
    17 december 2024
    Inderdaad een fantastische afsluiter!! Wat gaaf die paarse bloemen en sneeuw op de bergen en ook de regenbogen.

Heeeeeerlijk om je tekst te lezen. Word ik
    BLIJ van ๐Ÿค—๐Ÿงก๐Ÿฅฐ
    Fantastisch dat je zo genoten hebt en fijn te lezen dat je graag weer naar huis komt.
    Tot gauw!! ๐Ÿ’—
  4. Ester Truijen: