Touren
7 december 2024 - Tapanui, Nieuw-Zeeland
Wat hier trouwens fijn is in de supermarkt, ze verkopen stukken taart per punt. Ook van die overheerlijke chocolade taart๐ฅฎ๐ฐ per punt! Fantastisch dit!๐๐ฅฐ๐ฅณ
Dan koop je gewoon 1 puntje, kun je lekker smullen en zit je niet direct met de rest van de hele taart te kijken. Die je vervolgens dan toch ook maar opeet.. ๐คญ๐ฅฒ
Moet je het natuurlijk wel bij 1 puntje kopen laten en niet nog 3x terug gaan naar de winkel ๐๐ผ
Dit even ter zijde.
Vrijdag
Wilde eigenlijk een stukje omhoog rijden om daar de hooker valley track te lopen maar toen ik voor vertrek nog even checkte bleek deze dicht te zijn wegens onderhoud.
Planning gewijzigd en ben meer inlands gegaan richting cromwell. Daar is het wat meer fruitteelt gebied. Kersenboomgaardes bijvoorbeeld maar ook veel Druivenranken. Blijkt een wijngebied te zijn! Henk, als je dit leest, ik moest nog aan je denken. Ook verschillende keren iemand op de fiets (met bagage) gezien, die zo het land doorkruist. Blijkt trouwens ook dat er op het noordereiland in de buurt van auckland een Franse nederzetting is. (Dat had dat franse vrouwtje mij verteld tijdens de milford track. Ze leefde half daar en half in Frankrijk) Dus als het met Engels niet zo lukt Henk, kun je hier met Frans ook goed terecht ๐
Tijdens de rondrit ergens uitgestapt en n tochtje gelopen. Tis weer een heel ander gebied dan waar ik was. Stuk droger lijkt het. En wat glooiender.
Nog ergens bij een supermarkt gestopt voor drinken en een sandwich. Daar staan dan van die meiden aan de kassa en aan de boodschappenband(hier pakt er iemand je spullen in..) versierd met elvenoortjes, van die jurkjes enz. Grappig.
Later op de middag ben ik eigenlijk kapot moe. Denk van de rommelige nachten, dus besluit maar even een powernapje in het hostel te doen.
Ik droom over chocolade taart en elfjes ๐๐
Morgenmiddag ga ik bij ferdinand op visite en vraag hem wat ik mee kan nemen om niet met lege handen te komen. Ik had eigenlijk wat uit Nederland mee willen nemen, geitenkaas, maar dat mag hier volgens mij niet mee naar binnen en ik was ook bang dat die te lang niet koel genoeg zou liggen.
Hij appt terug, unne gooje Shiraz (voor z'n vrouw)
Ik denk, wat zou dat zijn? Een taart, gebak, een chocolade merk of een soort kaas die ik nog niet ken?
Ja beste mensen, ik denk dus in termen van (vast) voedsel๐๐
Dat is dus ook de reden waarom we besloten hebben dat Willem bij ons de boodschappen doet, bij mij gaat het standaard fout ๐ฌ๐
Dus google er maar bijgehaald..
Op naar de liquor store, het blijkt wijn te zijn.
Hier kom je trouwens ook best vaak foodtrucks langs de kant van de weg tegen, ziet er kei leuk (en lekker๐คค) uit. Ook heel gevaarlijk voor mij.
Willem, ik probeer sterk te zijn, echt waar ๐๐
In de drankhandel probeer ik in m'n beste Engels uit te leggen wat ik moet hebben aangezien ik zelf niet veel verder kom dan een chardonnay of leffe blond ๐๐
Ik val direct door de mand blijkbaar want de mevrouw geeft in het Nederlands antwoord ๐
Hartstikke leuk gesprek mee gehad!
Laat op de middag nog een stukje in de buurt gaan lopen, ook heel mooi weer! (Begint eentonig te worden he๐
Tegen 8u terug in het hostel, de was maar weer eens aangezet, eten gemaakt en wat gekletst met n nieuwe slaap vriendin. Dit keer een Amerikaanse vrouw. Gelukkig een vrij normale en niet zo'n overdreven.
Zaterdag
Ferdinand laat weten dat we gaan bbq'n en dat ik misschien beter een andere route kan nemen dan de meest logische. Is wat leuker omdat ik dan andere dingen zie maar wel wat verder om.
Dus ik besluit dat te doen.
Ik rij dus weer meer inlands, richting de wijnstreek, kersen enz. Onderweg verschillende keren gestopt, bij een locale fruit verkoper, een grote dam, een kerstmarkt wat meer op een zomerbraderie lijkt nu.. ๐
Gelukkig stonden er eigenlijk alleen maar prullaria dingen, daar ben ik niet zo gevoelig voor ๐๐ dus zonder extra baggage de tocht verder gezet.
Merk goed dat dit niet zo het toeristische gebied is, geen camper meer te bekennen. ๐ dit is het gebied van de boeren.
Met de regionale variant van radio monza op de speaker, scheur ik met m'n brommobiel verder,๐๐จ langs weien vol schapen, koeien en ook herten. Deze worden hier ook voor het vlees gehouden. Stallen zie hier bijna niet, de dieren lopen jaarrond buiten.
Onderweg kom ik trouwens ook best vaak dood gereden marterachtigen tegen. Tijdens de milford track heb ik daar ook veel vallen voor zien staan. Een ranger vertelde mij dat ze jaren geleden deze kant opgehaald zijn om de konijnenplaag te bestrijden. Helaas is de populatieย zo groot geworden dat deze dieren nu zelf de plaag zijn geworden... ze vangen/eten ook veel babyvogels/eieren. Net wat ze dus niet willen dat ze doen.
Inschattingsfoutje..
Om vanavond niet alleen maar met een fles wijn te komen, haal ik onderweg toch ook maar ergens een toetje voor bij de bbq... misschien iets van een chocolade taart ofzo๐๐๐
Heel fijn weekend gewenst allemaal!
Fotoโs
Henk:7 december 2024Nieuw Zeeland is voor mij toch een beetje ver uit de richting; aan Europa heb ik genoeg. Mooie reis die je aan het maken bent, daar ga je nog lang plezier aan beleven. Succes verder en veel plezier.